ضرورت صادرات با استانداردهای جهانی

قبل از اینکه به توسعه و رونق صادرات بیاندیشیم باید چاره‌ای برای ارتقا کیفیت محصولات داخلی داشته باشیم، اگر قصد داریم سطح روابط و تعاملات بین‌المللی خود را ارتقا دهیم باید کالاها و محصولاتی تولید کنیم که کشورهای توسعه یافته خریدار آن باشد نه فقط کشورهای در حال توسعه

امیر عابدی، نایب رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران در گفت‌وگو با اگزیم گفت: قبل از اینکه به توسعه و رونق صادرات بیاندیشیم باید چاره‌ای برای ارتقا کیفیت محصولات داخلی داشته باشیم، اگر قصد داریم سطح روابط و تعاملات بین‌المللی خود را ارتقا دهیم باید کالاها و محصولاتی تولید کنیم که کشورهای توسعه یافته خریدار آن باشد نه کشورهای در حال توسعه.

وی ادامه داد: در خصوص صادرات کالاهای غیر نفتی بانک توسعه صادرات با توجه به منابع محدود تسهیلاتی در اختیار  صادرکنندگان قرار داده اما این میزان تسهیلات پاسخگوی نیاز صادرکنندگان نیست.

عضو اتاق ایران با  اشاره به اینکه توسعه صادرات کالاهای غیر نفتی با وعده تحقق نمی یابد، بیان کرد: تعیین چارچوب های خاص برای تولید کالاهای اساسی، رقابت پذیری، توانمند سازی بنگاه های اقتصادی، تامین منابع ارزی و.... مهم ترین عوامل رشد و توسعه صادرات است، با ایجاد و تقویت این بخش ها می توانیم جایگاه صادراتی کشور را در عرصه بین‌المللی ارتقا دهیم.

نایب رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران با اشاره به اینکه توسعه صادرات کالاهای غیر نفتی یکی از بندهای مهم برنامه ششم توسعه است بیان کرد: کشور ما کشوری در حال توسعه است بنابراین باید از تجارب کشورهای توسعه یافته بهره بریم، دیگر نباید به صادرات نفت و محصولات مرتبط به آن اکتفا کرد زمان آن رسیده که شیوه های نوین تجارت را جایگزین شیوه های سنتی و قدیمی کرد.

عابدی با تاکید بر اینکه حمایت های دستوری دولت همیشه مشکل ساز بوده، گفت: اقتصاد کشور باید از حالت دولتی و شبه دولتی به اقتصادی آزاد تغییر کند، این موضوع سال ها است که عنوان می شود اما تا کنون هیچ نتیجه ای نداشته، علاوه بر آن انحصار، دخالت و حمایت های دستوری از برخی بازار ها و کالاها موجب شده تا بازار آزاد حالت تصنعی با عرضه و تقاضا های پر نوسان همراه شود.

وی ادامه داد: محصولات بخش‌های مختلفی در صنعت، کشاورزی وجود دارد که آماده رقابت در بازار جهانی هستند اما از آنجایی که انحصار و حضور دلالان در این بازار ها همیشگی بوده مانع توجه به این بخش و رقابت با کالاهای خارجی می شود. درست است که کشاورزی سنتی ترین بخش در کشورمان است اما با این اوصاف جز 10 کشور  برتر جهان هستیم که با تولید محصولات برتر تا کنون سردخانه و انبار ذخایر خالی از محصولات نبوده اند، با این شرایط سوال مطرح شده ان است چرا در زمینه صادرات محصولات کشاورزی نتوانسته ایم امتیازات خوبی برای اقتصاد داشته باشیم؟

عابدی افزود: علاوه بر بحث صادرات، در خصوص واردات برخی کالاها نیز حضور دلالان حرف اول می زند، واردات یعنی تامین کالاهای اساسی برای یک جامعه، اما قبل از اینکه کالاها در بازار توزیع شود در دست دلالان قرار می‌گیرد و نایاب می شود. ستاد فرماندهی صادرات و واردات باید شکل گیرد تا مانع از دلال بازی در امور تجارت شود.

این عضو اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه موانع قانونی صادرات وجود دارد یا خیر؟ گفت: محدودیت های قانونی وجود ندارد بی توجهی مسئولان اجرای قانون وجود دارد. نایب رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران تصریح کرد: وجود بنگاه‌های خرد باعث شده تا رسیدن به چشم انداز با مشکلاتی رو برو شود، هلدینگ های صادراتی باید ایجاد شود تا بتوانیم صادرات را به معنای واقعی تقویت کنیم. عابدی در پایان در خصوص عدم همکاری بانک ها برای رشد صادرات بیان کرد: علی رغم بیانیه بانک مرکزی مبنی بر اینکه 10 درصد منابع بانک ها برای امور صادراتی در نظر گرفته شود، تنها 1 یا 2 درصد برای این بخش درنظر گرفته می شود.

کد خبر 2905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 3 =